Inschrijven voor de nieuwsbrief

Tik, tak en meer Leads!

Geplaatst op 20 januari 2016

Ooit iemand ontmoet die gek is op online formulieren invullen? Vast niet. Het kost relatief veel tijd en op je smartphone is het soms een hels karwei. Facebook heeft dit met Lead-Ads véél simpeler en gebruiksvriendelijker gemaakt: je hoeft niet meer te typen en je gegevens zijn al ingevuld. Tik, tak en klaar!

Lead-Ads Facebook

Waarom Lead-Ads?

Tot voorheen werd met een mobiele Facebook leadcampagne vaak een iets minder goed resultaat geboekt dan met een vergelijkbare desktop (pc) campagne. Ook niet zo gek, want ga de stappen maar na:

  1. Je klikt op de advertentie.
  2. De externe website wordt geladen.
  3. Je gaat duimen voor een mobiel geoptimaliseerd formulier.
  4. Met hopelijk niet al te veel invoervelden.
  5. En dan moet je nog typen: niet leuk en duurt laaaaang!
  6. Gevolg: mensen haken af!

Facebook zag dit ook en heeft mede om die reden Lead-Ads ontwikkeld. In plaats van een doorverwijzing naar een externe website wordt nu binnen de Facebook App een formulier geopend. Je gegevens heeft Facebook al voor je ingevuld. Het enige wat je hoeft te doen is je gegevens te controleren en op “verzenden”  te drukken. Piece of cake!

Meer Conversies en Leads

Met Facebook Lead Ads wordt de drempel om je gegevens achter te laten drastisch verlaagd. Je potentiële klanten stuur je dus niet eerst naar jouw website, maar zij laten direct hun gegevens achter via Facebook. Dit scheelt extra handelingen en dat betekent meer conversies. Je kan de Lead-Ads voor verschillende doeleinden gebruiken. Denk hierbij aan salescampagnes, nieuwsbriefinschrijvingen, e-books weggeven, event aanmelding en winacties. De Lead-Ads zijn natuurlijk perfect voor mobiel, maar naar verwachting kunnen we ze binnenkort ook voor de desktop inzetten. Waarom zou je het deze gebruikers ook niet makkelijker maken?

Interesse?

Wil je ook met Facebook (Lead-Ads) starten? Dan helpen wij je natuurlijk graag (op weg)! We hebben jarenlange ervaring met succesvolle Facebookcampagnes. Neem daarvoor contact met ons op via 050 – 360 04 56.

Delen:
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief

Elke maand een update

Meld je aan voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.