Inschrijven voor de nieuwsbrief

Radyus 100% Remote

Geplaatst op 27 oktober 2023

Sinds de corona crisis is ons vocabulaire uitgebreid met termen als ‘lockdown’, ‘avondklok’ en ‘het nieuwe normaal’. Woorden die bijna net zo snel weer verdwenen als verschenen. Alles zou anders worden, files verleden tijd en thuiswerken zou eindelijk echt geaccepteerd worden…

Inmiddels zijn de files weer langer dan ooit, is het wetsvoorstel ‘Werken waar je wilt’ verworpen en togen we weer massaal naar de kantoortuin. Sla de vacatures er maar eens op na, met een beetje mazzel mag er bij de meeste bedrijven best een dagje thuis gewerkt worden, maar het merendeel van de werktijd brengen we weer op kantoor door. Slechts een handjevol Nederlandse bedrijven heeft 100% remote echt omarmd. Wij zijn er trots op dat Radyus er daarbij hoort. Daar hebben we geen wetten voor nodig, de voordelen spreken voor zich.

Eerlijk is eerlijk, hoewel ik inmiddels best wel een beetje van Groningen ben gaan houden, zou ik als Amsterdamse niet bij Radyus gewerkt hebben als ik er dagelijks 5 uur voor zou moeten reizen. 

100% remote is 100% vrijheid. Zo heeft Eiris haar handen vrij voor haar leuke dochter, nu nog vanuit Leeuwarden, maar binnenkort vanuit Portugal. Fraukje beleeft de ultieme vrijheid van het prachtige Nieuw-Zeeland en Boris vliegt sowieso al van hot naar her. Deborah, Roland en Robert vinden het gewoon heel fijn om hun eigen werkstekkie te kunnen kiezen en ik verruil ons kikkerlandje zodra de weersverwachting me tegen gaat staan, voor het land van de glimlach Thailand. 

Hoewel ik me zielsgelukkig prijs, een tropisch eiland mijn tweede thuis te mogen noemen, bevind ik me qua werk allesbehalve op een eilandje. Als team zijn we juist super hecht en betrokken bij elkaar. De babbel momentjes bij de koffiemachine, hebben wij via chat of video call. En die vroege uurtjes waarin Nederland nog slaapt, zijn onbetaalbaar om geconcentreerd te kunnen werken.

Remote samenwerken vereist natuurlijk best wat discipline, maar daardoor is iedereen precies op de hoogte van wat er gaande is bij onze klanten. Soms is het net een estafetterace, aan het eind van mijn werkdag, kan ieder van mijn collega’s mijn stokje moeiteloos overnemen. We grappen vaak over onze 24-uurs openingstijden, want met al die verschillende tijdzones is er bijna altijd wel iemand beschikbaar. Zo wordt de vraag die je om 9 uur ’s avonds stelde, vaak om 4 uur ’s nachts al beantwoord.  

Maar het allergrootste voordeel van 100% remote is dat we bij Radyus een hele goede balans tussen werk en privé hebben. Dat maakt ons gelukkiger, creatiever en productiever. 

En dat is toch wat je zoekt in een marketingbureau!

P.S. Om onze 24-uurs bereikbaarheid grap echt waar te kunnen maken, kunnen we nog wel een collega in Brazilië en omstreken gebruiken!

Delen:
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief

Elke maand een update

Meld je aan voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.