Inschrijven voor de nieuwsbrief

De kracht van online nieuwbouw marketing

Geplaatst op 31 oktober 2023

Velen dromen van een nieuw huis in de prachtige regio Hoekse Waard. Maar hoe vindt deze doelgroep hun ideale thuis? Online, zo is ons de afgelopen maanden wel duidelijk geworden. En in het bijzonder via Google Ads! Dit is waar Radyus het verschil maakt, met opvallende successen.

In een wereld waar online aanwezigheid een must is, is de ambitie helder: relevante potentiële kopers bereiken. Met onze meest recente online campagne voor nieuwbouw hebben we opmerkelijke resultaten geboekt. In een markt die door veel ontwikkelaars en makelaars als uitdagend wordt gezien, waren we zeer aangenaam verrast door de resultaten die wij onlangs registreerden.

We behaalden niet alleen ruim 1000 conversies, maar onze Google Ads campagne liet ook een indrukwekkende click-through rate (CTR) van meer dan 40% zien over een periode van eind juli tot eind oktober 2023. Wat betekent dit concreet? Voor elke 100 keer dat onze advertentie werd getoond, klikten 40 personen erop. Oftewel, elke 5 keer dat de advertentie werd weergegeven, werd er 2 keer op geklikt. Gecombineerd met een conversiepercentage op de website van 11% is dit een fenomenaal resultaat.

Afgezien van onze terechte trots op deze resultaten, willen we met deze campagne de effectiviteit van online adverteren benadrukken. Veel van onze klanten voelen meer voor traditionele krantenadvertenties. Ze zijn vaak van mening dat online advertenties niet dezelfde impact hebben. Maar wanneer we naar de cijfers kijken, blijkt de conversie van offline advertenties verwaarloosbaar in vergelijking met de online variant. Daar komt bij dat de kosten voor offline advertenties aanzienlijk hoger liggen. Sterker nog, voor de prijs van één offline advertentie kun je al een maand online adverteren.

Wanneer we de kosten van Google voor deze campagne doorrekenen, komen we uit op slechts 6 euro per conversie, en dat is INCLUSIEF onderhouds-, beheers- en optimalisatiekosten!

Hoe is dit mogelijk? Er blijkt een enorme vraag te zijn naar nieuwbouw in de Hoekse Waard. Alleen al voor het zoekwoord “nieuwbouw” behaalden we een CTR van meer dan 70%. Daarnaast zijn onze advertentiestrategieën door de jaren heen zodanig geoptimaliseerd dat we precies weten welke zoekcombinaties de meest relevante leads genereren.

Ondanks het terughoudende vertrouwen in Google Ads, bewijzen de resultaten hun waarde. Ontwikkelaars en makelaars die niet inzetten op online adverteren, lopen niet alleen potentiële kopers mis, maar laten ook kansen liggen om hun bereik en ROI te maximaliseren.

De wereld van vastgoedmarketing is constant in beweging. Bij Radyus geloven we in de kracht van data en strategie. We hebben ervaren wat er mogelijk is in de Hoekse Waard, en staan klaar om ook uw project naar grotere hoogten te stuwen.

Delen:
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief

Elke maand een update

Meld je aan voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.