Inschrijven voor de nieuwsbrief

De toekomst van nieuwe platformen

Geplaatst op 25 november 2021

Zoals je van een online marketingbedrijf mag verwachten, houden wij trends, ontwikkelingen en innovaties die betrekking hebben op onze markt en diensten nauwlettend in de gaten. In deze blog nemen we jullie mee in de ontwikkeling van de Metaverse en het opkomende platform Discord. We gaan in op wat de platformen of ontwikkelingen inhouden, welke kansen wij zien en waarvoor deze platformen wel of niet interessant kunnen zijn.

Metaverse

De CEO van Facebook Mark Zuckerberg heeft al meerdere keren aangekondigd dat Facebook bezig is met het ontwikkelen van een Metaverse. Maar wat betekent een Metaverse en wat kunnen we hiermee? Zuckerberg omschrijft het als volgt: ‘’De ultieme uitdrukking van sociale technologie.” Hij voegt eraan toe: “Het is de toekomst waar we naartoe werken. Een virtuele omgeving waar je met mensen aanwezig kunt zijn in een digitale ruimte. Een belichaamd internet waar je in zit.” De Metaverse wordt ook wel het volgende internet genoemd. Het moet de echte wereld en virtuele wereld samenbrengen. Een Metaverse kent op dit moment veel gelijkenissen met de bestaande virtual reality. Wanneer je de VR-bril opzet, kom je voor je hersenen in een volledig andere omgeving. Met de Metaverse is dit ook mogelijk. Echter, mensen komen hier samen, brengen tijd met elkaar door en delen ervaringen.

Voor de projectontwikkeling- en vastgoedbranche waarin wij ons begeven, is dit een ontzettend interessant onderwerp. Zo biedt de metaverse de mogelijkheid om een volledig nieuwbouwproject te bouwen in de metaverseomgeving waardoor toekomstige kopers en/of bewoners deze kunnen bezoeken. Een vervolg hierop is dat de koper van een nieuwbouwwoning zijn toekomstige thuis volledig in kan inrichten op de metaverse. Hier liggen ook enorme kansen voor bijvoorbeeld een keukenleverancier, een bedrijf dat de vloeren verzorgt of een leverancier van verf!

Discord

Discord is een platform dat je de mogelijkheid biedt om met je vrienden te videobellen. Het platform heeft in de essentie veel weg van Skype of Teams, maar is ontwikkeld voor gamers. Je kunt community’s aanmaken en daarbij kunnen je vrienden zich aanmelden. Zo is het dan mogelijk om met de hele groep tijdens het gamen te bellen. Een praktisch voorbeeld van de communitymogelijkheid op Discord is dat je met elkaar kunt afspreken hoe je bijvoorbeeld een bepaalde game gaat spelen, of als je al samen in een game zit, overleggen wat je strategie is. Maar is Discord alleen voor games? En welke mogelijkheden kunnen zich voordoen op advertentie- of marketinggebied? Wij zien absoluut kansen in platformen waarop je een community kunt opbouwen. Dit kan namelijk erg interessant zijn voor marketingdoeleinden, omdat je dan een groep aanspreekt waarin iedereen dezelfde interesse heeft. Op dit moment is Discord alleen nog niet in dit stadium. Wel houden we deze ontwikkelingen nauwlettend in gaten. Er ontstaan natuurlijk nieuwe mogelijkheden wanneer men een ‘virtuele’ rondleiding in een modelwoning kan doen. De makelaar/ontwikkelaar kan dan mensen uitnodigen in de Discord-groep waarna de rondleiding plaatsvindt. Mensen kunnen dan eventueel direct vragen stellen. Ik weet alleen niet of het platform deze functionaliteit en koppelingen al biedt.

Zoals je hebt kunnen lezen, houden wij nieuwe digitale ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en willen we zo vroeg mogelijk op trends inspringen. De metaverse zit er dan ook aan te komen en wij willen hier alle kansen aangrijpen! Ben je nieuwsgierig naar uitdagende advertentieplatformen geworden of benieuwd op welke platformen we op dit moment inzetten? Neem dan contact met ons op!

Delen:
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief

Elke maand een update

Meld je aan voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.