Inschrijven voor de nieuwsbrief

Google Ads update: Extra koptekst én beschrijving!

Geplaatst op 4 september 2018

Misschien is het je al opgevallen, in Google Ads zijn meer advertentieregels aan te passen. Google is momenteel aan het experimenteren met andere (langere) formaten van de tekstadvertenties.

Los van het feit dat een extra regel in je koptekst en beschrijving er natuurlijk super snazzy uitziet, is het ook nog eens zo dat de beschrijvingsregels sowieso standaard 10 tekens langer mogen zijn. En meer tekens betekent natuurlijk meer informatie, en dus relevantere advertenties! Deze functie is momenteel alleen in de online omgeving van Google Ads beschikbaar, en nog niet in Adwords Editor.

Meer tekstruimte in Google Ads

De nieuwe layout in de online omgeving van Google Ads

Dus… altijd en overal extra lange advertenties?

Ja en nee. Ik raad zeker aan om standaard gebruik te gaan maken van de extra mogelijkheden, maar let wel: de extra regels worden niet altijd vertoond! Want meer tekst in de advertenties betekent natuurlijk ook dat er meer ruimte zal worden ingenomen op de zoekresultatenpagina. Die ruimte moet er dan natuurlijk wel zijn! Daarom biedt Google geen garantie dat de extra regels te allen tijde worden vertoond.

Duikt je advertentie bovenaan de zoekresultaten op, dan is echter de kans groot dat de tekst in volle glorie vertoond wordt! Maar ga hier niet vanuit wanneer je advertentie onderaan de zoekresultatenpagina staat, of op een kleiner type mobiele telefoon wordt weergegeven.

Hoe zit het met het Google Ads-beleid?

Die is gewoon hetzelfde gebleven! Dus geen uitroeptekens in de kopteksten, maar zet er gerust één in de beschrijvingsregels. En onthoud natuurlijk dat de teksten zelf altijd informatief en relevant moeten zijn. Heb je hulp nodig bij de optimalisatie van je Google Ads-campagnes? Onze Radyologen staan voor je klaar. Neem gerust contact op.

Delen:
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief

Elke maand een update

Meld je aan voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.