Inschrijven voor de nieuwsbrief

Sluishuis – Radyus zet uniek vastgoedproject in de markt.

Geplaatst op 6 juni 2024

Radyus voert campagne voor Woongebouw van het Jaar 2022

Sluishuis is de nieuwe woonbeleving aan het Amsterdamse water. De flats boven het water van het IJ bieden een bijzondere woonbeleving op, boven en aan het water. Kort na de oplevering riep Architectenweb, het Nederlandse platform voor architecten, Sluishuis uit tot Woongebouw van het Jaar. Een paar weken later won Sluishuis ook de Property Awards London.

VORM en BESIX RED bundelen krachten

Het verhaal van Sluishuis begon in 2016. Voor het ontwerp van dit unieke gebouw werkten vastgoedontwikkelaars VORM en BESIX RED samen met de architecten van Bjarke Ingels Group (BIG) in Denemarken en het Nederlandse bureau Barcode Architects. ts. De gemeente Amsterdam was onder de indruk van het ontwerp en riep de samenwerking uit tot winnende aanbesteding.

Marie-Fleur Vandenabeele van BESIX RED en Caroline Samson van VORM zijn samen verantwoordelijk voor de verkoop van de 73 koopappartementen en 34 ligplaatsen.

Sales uitdaging

De verkoop was een uitdaging, omdat Sluishuis geen eenvoudig project is. Het gebouw heeft veel verschillende soorten appartementen. Het was bijvoorbeeld niet gemakkelijk voor potentiële kopers om te begrijpen hoe een flat ligt ten opzichte van de zon. Daarnaast bevinden de appartementen zich in een hoger prijssegment, tot 1,4 miljoen euro, wat een kleinere doelgroep betekent. – Marie-Fleur vandenabeele

Ja, en mensen die op zoek zijn naar een appartement in Amsterdam zouden IJburg als eerste als locatie moeten overwegen. Niet iedereen weet hoe leuk het is om op IJburg te wonen. De verkoop van de ligplaatsen, vanaf 272.495 euro, begon ook later. Je koopt een ligplaats als je zeker weet dat je een vergunning krijgt voor je boot. Daarvoor moet het concept van je boot eerst volledig worden goedgekeurd. Dit is een langdurige aanvraagprocedure en een tijdrovend proces. – Caroline Samson

Samenwerking met Radyus Marketing Bureau

Om te sales te boosten zijn we de samenwerking aangegaan met Radyus Marketing Bureau, gespecialiseerd in het in de markt zetten van vastgoed, nieuwbouw en grote bouwtrajecten.

Marie-Fleur – VORM werkte al samen met Fundament All Media. Zij introduceerden Radyus Marketing Bureau bij ons. Terugkijkend zijn we erg positief over de samenwerking. De communicatie verliep soepel. We ontvingen regelmatig voortgangsrapportages en vragen die we hadden werden snel beantwoord.

aroline voegt hieraan toe – Het advertising budget werd effectief en zo efficiënt mogelijk gebruikt. Als we zelf ideeën hadden voor de online advertentiecampagnes, kregen we duidelijke feedback over de haalbaarheid ervan.

Online Campagne Resultaten

Nog voor de oplevering zijn bijna alle appartementen en ligplaatsen verkocht. Caroline vertelt: “De ligplaatsen voor de woonboten zijn bijna allemaal onder optie en er zijn nog vier appartementen te koop. Terwijl we nu te maken hebben met de crisis op de huizenmarkt, bemoeilijkte de pandemie eerder de verkoop van de appartementen.”

Marie-Fleur voegt hieraan toe: “Door de pandemie was het bijvoorbeeld moeilijk om inloopdagen te organiseren. Daarom lanceerden we een reeks webinars in samenwerking met Fundament. Later hebben we samen met Radyus een campagne opgezet voor kijkmiddagen met tijdsloten. Ook dat verliep heel snel en soepel. Dankzij die campagne ontvingen we behoorlijk veel inschrijvingen.”

Caroline vervolgt: “Ik zat net bij VORM toen ik met het Sluishuisproject begon. Het was heel leerzaam om te zien hoe de social media campagne werd uitgerold, inspelend op verschillende fases van de customer journey. Er werd een hele sfeer omheen gecreëerd via social media. Uiteindelijk hadden we opvallend veel volgers en interactie op de sociale kanalen.

En, komt er een tweede project?

Niet dat we weten,”zegt Marie-Fleur, Maar dat zou wel heel leuk zijn, voegt Caroline toe.

Contact

Jouw luxe vastgoedproject in de markt zetten? Plan een gratis verkenningsgesprek. Onze accountmanager neemt z.s.m. contact met je op.

Sluishuis: residential building of the year

Bekijk de unieke woonervaring aan het IJ in Amsterdam op sluishuis.nl.

Wie werkte mee aan Sluishuis

VORM en BESIX bundelen hun krachten met de architectenbureaus Bjarke Ingels Group (BIG) uit Denemarken en het Nederlandse bureau Barcode Architects. De gemeente Amsterdam, onder de indruk van het ontwerp, riep het project uit tot winnaar van de aanbesteding.

VORM
BESIXRED Real Estate Development
Bjarne Ingels Group
Gemeente Amsterdam
Barcode Architects

Awards

Uniek vastgoedproject Sluishuis aan het Amsterdamse IJ ontving de volgende awards

Architectenweb Awards 2022
Best Property Awards London

Delen:
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief

Elke maand een update

Meld je aan voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.