Inschrijven voor de nieuwsbrief

Onze Radyoloog Arno op de planken!

Geplaatst op 11 oktober 2018

Misschien heb je op de medewerkerspagina van Arno al gelezen dat hij in zijn vrije tijd graag op het toneel staat. Inmiddels heeft hij zijn debuut gemaakt in een heuse theaterproductie! De afgelopen drie weken heeft hij namelijk meegespeeld in de productie ‘Aan de andere kant’.

Het stuk vertelt het verhaal van de duizenden ex-KNIL militairen en hun families, die begin jaren vijftig naar Nederland zijn gekomen. Ze zouden tijdelijk verblijven, maar de realiteit is anders uitgepakt. Ze werden per direct uit het leger ontslagen en woonden 16 jaar lang in kamp Westerbork. Uiteindelijk verhuisden zij naar gezinswijken door heel Nederland en zijn niet naar de Molukken teruggekeerd.

Online marketing groningen

Arno: “De afgelopen weken zijn erg bijzonder geweest. Je ziet tijdens de voorstellingen hoe diep de pijn zit bij de Molukse Nederlanders en hoe weinig de Hollanders van hun situatie hebben meegekregen. De voorstelling probeert begrip te tonen door de situatie van beide kanten te belichten en dat is goed gelukt. Ik ben ontzettend trots dat ik hierin heb mogen meespelen en kijk uit naar het vervolg!”

In 2019 en 2020 staan deel II en III van “Aan de andere kant” op het programma.

Delen:
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief

Elke maand een update

Meld je aan voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.