Inschrijven voor de nieuwsbrief

Innovatieve marketingcampagne Oostenburg Amsterdam: een nieuwe blauwdruk voor vastgoedmarketing

Geplaatst op 7 juni 2024

Een nieuwe benadering van gebiedsmarketing

In het centrum van Amsterdam verrijst de nieuwe stadswijk Oostenburg met maar liefst 1800 woningen. Voor de optimalisatie van de marketingstrategie van projectontwikkelaars VORM en Steenwell lieten we Bureau Buhrs consumentenonderzoek uitvoeren. De uitslag was verrassend: de boodschap rond het merk Eiland Oostenburg bleek te diffuus, wat verwarring veroorzaakte in het zoek- en koopgedrag van consumenten. Op basis van deze inzichten hebben we een datagedreven innovatie ontwikkeld en een moderne blauwdruk gecreëerd voor de online customer journey in vastgoedmarketing.

Vertrouwen als basis voor innovatie

De samenwerking tussen Fundament, Radyus, VORM en Steenwell is gebaseerd op een gedeelde visie op innovatie. Dit vertrouwen gaf ruimte voor de integratie van nieuwe methoden en technieken die de vastgoedwereld nog niet eerder zag. Een belangrijke stap: focus op specifieke doelgroepen, de rode en blauwe levensstijlen, die dynamiek, avontuur en vitaliteit zoeken. Deze doelgroepen kregen een duidelijke en herkenbare propositie, vormgegeven in een nieuwe huisstijl. Belangrijke elementen waren de naamswijziging van Eiland Oostenburg naar Oostenburg: Amsterdam Centrum en het creëren van eenheid in alle communicatiekanalen, met data als vaste basis.

SEO-optimalisatie door gelaagde websitestructuur

Om de doelgroep beter aan te spreken, hebben we de tekst en beeldvorming aangepast op basis van de onderzoeksinzichten. We hebben de website voorzien van een gelaagde structuur. Hierdoor komt de website op relevante SEO-termen zoals ‘nieuwbouw Amsterdam’ en ‘nieuwbouw Amsterdam appartement’ bovenaan in de Google-zoekresultaten.

Ondertussen ontwikkelde Radyus een contentstrategie die het gevoel van wonen op Oostenburg in het centrum van Amsterdam perfect weergeeft. Met gerichte online advertenties en inspirerende video-interviews met de pioniers van de wijk krijgen potentiële kopers een goed beeld van het leven en de geschiedenis van deze nieuwe woonplek. Hierdoor voelen geïnteresseerden zich direct verbonden met Oostenburg.

De gelaagde websitestructuur van Fundament All Media en de effectieve online advertentiestrategie van Radyus vormden de basis voor verschillende campagnes voor elk deelgebied van het project, van pre-sales tot verkoop. Consumenten zien hierdoor altijd advertenties die aansluiten bij de fase waarin ze zich bevinden in hun koopproces. Zo blijven ze goed geïnformeerd en kunnen ze met vertrouwen beslissingen nemen over Oostenburg, Amsterdam Centrum.

Revolutionaire prijsstelling en maandlasten calculator

Maar dat was nog niet alles. Samen met VORM Sales en Finance introduceerden we een nieuwe prijscalculator die werkt op basis van maandlasten in plaats van de totale aankoopprijs. Dit bleek een gamechanger voor potentiële kopers. Nu krijgen zij een veel duidelijker beeld van de aantrekkelijke maandelijkse kosten. Voorheen werd €10.000 per m² als zeer hoog ervaren. Maar door de maandlasten te communiceren, werd de aankoop van een appartement in Oostenburg door de extreem lage hypotheekrente ineens haalbaar voor velen.

Belangrijke rol van sociale media en webinars

De uitrol van onze sociale mediastrategie en het gebruik van webinars speelden een sleutelrol in de succesvolle marketing van Oostenburg. Met een zorgvuldig uitgekiende aanpak, gebaseerd op de ‘Think-Do’ strategie, synchroniseerden we de content met de verschillende projectfasen. Dit zorgde voor een continu engagement met de doelgroep en hielp bij het opbouwen van een sterke community rondom het project.

Succesvolle aanpak en resultaten

Deze aanpak bleek een succes: de website en onderliggende projectwebsites werden een online autoriteit op het gebied van nieuwbouw in Amsterdam Centrum. De inschrijvingen en conversiepercentages toonden aan dat het verhaal van Oostenburg Amsterdam precies de juiste snaar raakte bij de doelgroep, zoals de data had voorspeld.

Conclusie: een model voor toekomstige ontwikkelingen

Dankzij slimme data-analyse en een doordachte contentstrategie hebben we een krachtige marketingomgeving opgebouwd. Door ons te richten op het opbouwen van verbondenheid en betrokkenheid bij potentiële kopers, hebben we waardevolle inzichten verkregen. hiermee is de campagne van Oostenburg een nieuwe blauwdruk geworden voor stadsontwikkelingen wereldwijd.

Delen:
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief

Elke maand een update

Meld je aan voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.